Sóc David Heras Sopena, psicòleg general sanitari i psicoterapeuta acreditat a la ciutat de Barcelona.
Sóc David Heras Sopena, psicòleg general sanitari i psicoterapeuta acreditat a la ciutat de Barcelona.
Estic especialitzat en la Teoria de Vincle Afectiu, un abordatge basat en l’evidència científica, i ofereixo psicoteràpia com a psicòleg per a adults, psicòleg infantil i per a adolescents, psicòleg familiar i psicòleg de parella.

Després d’estudiar el grau de psicologia, d’orientació essencialment cognitiu conductual, vaig decidir ampliar la meva formació en altres escoles de psicoteràpia. Així, em vaig formar com a psicoterapeuta humanista, obtenint l’acreditació com a psicoterapeuta de la FEAP (Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes).

A l’estudiar el màster en Psicologia General Sanitària, vaig escriure el treball final de màster sobre la Teoria del Vincle Afectiu de John Bowlby, aprofundint tant des d’una perspectiva teòrica com pràctica en el tractament del trauma en adults. Vaig complementar aquests estudis amb la formació en Psicoteràpia Integradora: Trauma i Vincle Afectiu, així com en EMDR.

Després de finalitzar aquest màster, vaig decidir aprofundir encara més en la Teoria del Vincle Afectiu, ampliant el seu estudi i aplicació a la infància, l’adolescència i les famílies, estudiant el curs d’Expert en Psicoteràpia Integradora Infantil.

La meva experiència professional com a psicòleg s’ha desenvolupat sobretot en la meva pròpia consulta privada, si bé també vaig col·laborar durant anys al “CHMC – El Centre de Cornellà”, d’orientació psicoanalítica. Durant tots aquests anys he acompanyat i segueixo acompanyant tant a adults, com a nens i adolescents, així com a famílies i parelles.

El meu ampli coneixement de la llengua anglesa em permet oferir psicoteràpia no només en català i castellà, sinó també en llengua anglesa.

Formació i títols:

 • Psicòleg col·legiat 25.146.
 • Màster en Psicologia General Sanitària a la UdG (Universitat de Girona). Treball de Final de Màster sobre el tractament del trauma en adults, segons una intervenció basada en la Teoria del Vincle Afectiu.
 • Curs d’actualització en la Teoria de l’Aferrament o del Vincle Afectiu per la International Attachment Network.
 • Psicoterapeuta humanista acreditat per la FEAP (Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes).
 • Formació, pràctiques clíniques i col·laboració com a psicòleg al “CHMC – El Centre de Cornellà”, d’orientació psicoanalítica. Realització de diversos cursos a l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica. 
 • Curs en Psicoteràpia Integradora: Trauma i Vincle Afectiu.
 • EMDR: Protocol Bàsic, curs en Aplicacions Avançades, i curs en Dissociació i EMDR.
 • Cursos en streaming del model “Parcuve”, que combina la neurobiologia i el vincle afectiu per a la comprensió i el tractament de trastorns psicopatològics, com són el TOC, el Trastorn de Pànic, la depressió o els trastorns de la conducta alimentària.
 • Curs d’Expert en Psicoteràpia Integradora Infantil, que té com a base la Teoria de l’Aferrament o del Vincle Afectiu.
 • Curs de Teràpia de Parella des d’una perspectiva integradora, basada en la Teoria de l’Aferrament o del Vincle Afectiu.
 • Meditació a la AZI (Associació Zen Internacional).